Hvordan bruke webområdet effektivt !! 00-000-001
Mange Web-områder kan virke litt forvirrende og ustrukturerte ved første besøk.

Slik kan vel også www.aalarm.no også virke , men om du tar deg litt tid ved ditt besøk og benytter de muligheter som ligger her , så vil du forhåpentligvis føle deg mer hjemme etterhvert.

Ett webområde kan , og skal , inneholde mye informasjon, og for at brukerne skal ha dette tilgjengelig, må dette gjøres gjennom hyperlinker, . 

Webområdet er og vil i lang tid være under arbeide og videreutvikling, så du vil ved dine besøk ofte se endringer og forhåpentligvis forbedringer

I øverste høyre hjørne på alle sider vil du finne ett tredelt sifferfelt 
( Eks. 02-214-001 )hvor de to først går fra 00-07 med etterløpende indexer. Dette er ment som en referanse når du er ute på siden , finner noe som er intressant og vil referere til .
Det to første siffer  henviser til kapittel i vår produktkatalog. Det 3 andre andre siffer referer til sidetall i dette kapittel. De tredje 3 siste siffer er et løpenummer  Ovenstående eksempel henviser dermed til kapittel 2, side 214
Ved å klikke på denne referansen vil du også går direkte til det som vi kaller ID-ref siden.  Her vil du finne linker til alle sidene vi har på webområdet vårt

Når du er på en webside, skal du dermed kunne finne en liten referanse om hvor i vår produktkatalog du kan finne emne om dette.
Samtidig som referansen vil lede deg til ID-Ref siden 

Linker på sidene våre
På de fleste siden vil der være både synlige og mindre synlige hyperlinker som leder deg til andre sider.
Hyperlinker som ligger på tekst er som oftest uthevet med annen farge, så de er litt mer synelig. Men på bilder og images ligger som oftes med usynlige hyperlinker, så prøv derfor med og føre 'pekeren' over alle bilder og images .
Når du står inne på en side , bruk derfor musen flittig og før  'pekeren' over siden for og finnne skjulte  hyperlinker.
Hyperlinkene ser du når du får opp en finger . Prøv på bildet
til høyre

 Lesbarheten :
Mye informasjon skal inn på minst mulig plass, så lesbarheten kan på skjemen noen ganger være dårlig , avhengi av hvor stor skjerm du har.
Webområde viset best med  1152x864 oppløsning på skjermen 
Ofte kan det være hensiktsmessig og ta ut en utskrift av siden, om den er vanskelig og lese på skjermen
hjelp tips